Active Beauty
Šišky pečené v rúre: Jednoduchý a rýchly recept

Fašiangy

Šišky pečené v rúre: Jednoduchý a rýchly recept

Za cias našich starých mám bolo príjemné trávit cas pri sporáku a?spolocne vyprážat na oleji chrumkavé šišky. Dnes je to inak, casu na výtvory v?kuchyni až tolko nie je, a?preto potrebujeme na šišky rýchly a?jednoduchý recept. Skvelé! Náš recept na šišky pecené v?rúre prichádza ako na zavolanie.

Popri skvelom párty outfite a?k?nemu dokonale zladenom make-upe nesmie na fašiangy chýbat ešte jedno: Šišky! S?naším receptom na šišky pecené v?rúre ich môžeme kopec upiect aj vo vlastnej réžii a?nieco tak aj pocas fašiangov ušetrit.

Jednoduchý a?rýchly recept na šišky pecené v?rúre

Cas prípravy:

60 Minút (30 minút z?toho na odpocívanie cesta)

Ingrediencie

Na prípravu cesta:
270g hladkej múky a?múky na poprášenie cesta
35g kryštálového cukru
1 balenie sušeného droždia
100ml mlieka
nastrúhaná citrónová kôra
2 vajcia
100g masla
1 balenie vanilkového cukru
1 štipku soli
Na nápln:
jahodový džem
vanilkový puding
300ml mlieka alebo mandlového nápoja
2 polievkové lyžice trstinového cukru
Volitelné:
práškový cukor na posypanie

Príprava šišiek pecených v?rúre:

1. Pripravíme si cesto
Sušené droždie zmiešame v?múkou.Pridáme kryštálový cukor, sol, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, dve vajcia a?maslo. Mlieko ohrejeme na slabom ohni, vmiešame ho do zmesi, z?ktorej potom dôkladne vymiesime cesto.Misku s?cestom prikryjeme utierkou a?cesto necháme polhodinu odpocívat na teplom mieste.

2. Tvarujeme šišky
Ruky si poprášime múkou a?z?cesta formujeme okrúhle bochnícky.
Tie potom jemne sploštíme a?poukladáme na plech vystlaný papierom na pecenie.

3. Pecieme šišky
Šišky pecieme v?rúre (vrchný a?spodný ohrev) na 200°C približne 20 minút. Akonáhle majú zlatohnedú farbu, šišky z?rúry vyberieme.

Príprava náplne:

4. Pripravíme si vanilkový krém
V?hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilkový puding a?trstinový cukor. Miešame, kým nám nevznikne krém.

5. Plníme šišky
Vychladnutý vanilkový krém si nalejeme do zdobiaceho vrecka a vareškou spravíme do šišky opatrne dierku, do ktorej vstrekneme nápln.

Tip: Namiesto vanilkového krému sa šišky môžu plnit aj malinovým alebo jahodým džemom.

Nakoniec šišky poprášime práškovým cukrom.